מדריך קצר לעיצוב אמבטיונים בחדרי אמבטיה
עיצוב אמבטיונים היא אחת הפעולות החשובות ביותר בחדר האמבטיה, ויש שיאמרו – החשובה ביותר. מעוניינים לדעת כיצד לגבש עיצוב אמבטיונים כנדרש? במאמר זה נספק אתה כל המידע שאתם צריכים להכיר כדי להביא את האמבטיון שלכם להיות מעוצב במיוחד ומתאים באופן מושלם לתשתיות העיצוב ברחבי חדר הרחצה שלכם. המדריך יעסוק בצורת האמבטיון הנחוצה, בקביעת הגוון ובבחירה בחומרי הייצור המתאימים.
גבשו את העיצוב בהתאם למראה הכיור בחדר האמבטיה
הנחת העבודה שלנו גורסת כי הכיור נמצא בחדר לפני האמבטיון. מדוע? משום שכמו כל חדר שירות אחר בבית, עיצוב מתחילים לגבש מהארון, וכאשר בוחרים ארון, בוחרים גם כיור צמוד. לכן, חדר אמבטיה שיש בו כיור ואין בו אמבטיון צריך אמבטיון בצבע ובצורה של הכיור כדי ליצור את ההתאמה העיצובית המושלמת בתוך המבנה. לדוגמה, אם יש לכם כיור מונח בצורת אליפסה בצבע לבן, מומלץ לבחור באמבטיון לבן אליפטי. כשהכיור שקוע זה פחות קריטי אך עדיין מומלץ לשים לב לגוון שיישאר זהה.
בחרו את חומר הייצור של האמבטיון
אמבטיון עשוי להיות מבוסס על פלדה או אקריליק. ההבדל הוא בכך שמקלחון הפלדה תמיד יהיה עמיד וחזק יותר בבסיסו ויוכל לשאת על גבו משקלים כבדים יותר ולהיות עמיד לשנים רבות במיוחד. מה החיסרון שלו? הוא מגיע עם ציפוי אמייל. ציפוי זה אמנם משדר דינאמיות, תחושה צעירה ומגע רך של פלסטיק, אבל הוא נשרט בקלות ותצטרכו לעשות לו מילויים מעת לעת. זאת, בשונה מאמבטיית אקריליק שאמנם אין לה לוחות פלדה אבל הציפוי האקרילי הרבה יותר עמיד לשריטות. הבחירה בידכם.
גבשו תוספת קיר לאמבטיון, אם נחוצה
בחדרים קטנים, בהם אין אפשרות לשים גם אמבטיון וגם מקלחון, נהוג להפוך את האמבטיון למקלחון באמצעות הטמעת קירות זכוכית זזים. ההטמעה נעשית על ידי טכנאי חברה למכירת אמבטיונים וביום ההתקנה לא ניתן להשתמש באמבטיה בכלל עד יום המחר כדי לאפשר לדבקים שלצד ההברגות להתייבש ולהתחזק. תוספת זו של דלתות עמידה ומהימנה בדיוק כמו המקלחונים והיא נועדה לשרת במצבים בהם החדרים ממש קטנים אך עדיין מאפשרים כינון תשתית רחצה ראויה בהינתן אמבטיון בלבד, לצד כיור ומיני-ארון.